Kurum içi girişimcilik, şirket çalışanlarının belirli aşamalardan geçerek girişimcilik faaliyetlerinde bulunmasına ve girişimcilik dünyasını deneyimlemesine imkan sunan bir yapıdır.
Şirketler, girişimciliği keşfetmek isteyen çalışanlarına yönelik programlar oluşturarak bu programlar kapsamında gerekli araçları sağlar ve çalışanlara nasıl girişimci olunacağı, hedeflerin nasıl belirleneceği ve kaynakların nasıl elde edileceği konusunda eğitimler sunar.
Kurum içi girişimciliği kurumsal kültürün bir parçası haline getirmek, çalışanların daha yenilikçi düşünmesini sağlarken çalışan memnuniyetini artırmada da büyük rol oynar.
Kurum içi girişimcilik programlarının bir başka faydası da geleceğin girişimcilerini desteklemenin yanı sıra mevcut iş gücünün girişimcilik becerilerini geliştirmek üzere tasarlanmasıdır.
Kurum içi girişimcilik programlarının yaygınlaşmasındaki nedenler ise çok çeşitlidir; şirketlerin çalışan kültürüne yön vermek istemesi önemli nedenlerden biri olsa da aynı zamanda inovasyon anlamında rekabetçi bir yapıya bürünmek istemeleri ve girişimcilik ekosistemine yakın durma çabası da kritik önem taşımaktadır. Ayrıca şirketlerin kendi bünyesinde doğup büyüyen girişimler rekabet ve yeni pazarlara erişim anlamında büyük avantaj sağlamaktadır.
Bununla birlikte, kurum içi girişimcilik programlarının başarısı ise sürekli öğrenmekte yatmaktadır.
Ufak ama etkili ekipler kurarak onları doğru hedefe yönlendiren, hatalarından öğrenen ve değişime açık eğitimler sunan etkili bir kurum içi girişimcilik programı oluşturmanın anahtar noktalarını oluşturuyor.